Χριστός Ετέχθη !

Χρόνια Π  ολλά και Ευλογημένα !

Σε μια ανόητη, αν μη τι άλλο, και βδελυρά διαφημιστική καμπάνια διοργανώσεως εορταστικού πάρτι για τα Χριστούγεννα, επιδόθηκαν επιχειρηματίες στο Ναύπλιο, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καθενός συμπλεγματικού ανθρωποειδούς.

Έτσι, μη έχοντας άλλον τρόπον, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επίδοξων πελατών τους ενεφάνισαν τον άρτι γεννηθέντα Κύριον μας με ενώτια – σκουλαρίκια και με ψιμυθιωμένα χείλη, παρειές και βλεφαρίδες.

Και προς αποφυγήν κάθε περιπτώσεως περισσευούσης ανοησίας, διάλεξαν μια από τις αρχαιότερες εικόνες του Κυρίου μας, που φυλάσσεται στο Σινά, ιστορημένη με την εγκαυστική τέχνη και χρονολογείται από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού, μετά την ανεξιθρησκίαν που επέφερε το διάταγμα των Μεδιολάνων, του 313 μ. Χ..

Επομένως, το εφεύρημα ήταν αρτίως στοχευμένον και τα κίνητρα δολερά. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με κάποιες δηλώσεις περί της δράσεως μας να επαρκείται μονάχα στον ναό και όχι στα διάφορα sites, μας εξεγείρει καθως δεν μας επιτρέπεται να μένουμε απαθείς ,ως αμνοί άφωνοι, όταν εμπαίζεται και λοιδορείται το Τίμιον πρόσωπον του Χριστού μας.

Έπειτα, οι περιστάσεις και οι προκλήσεις είναι σήμερα τόσο έντονες που κάθε ψυχή ασφυκτιά μέσα στον βόρβορο της θολοκουλτούρας. Δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί στον κάθε εμπερίστατο να χλευάζει τα όσια και τα ιερά μας, επειδή θέλει να προκαλέσει η να παρακινήσει το ενδιαφέρον μας προς επίτευξην διαφημίσεως.

Επιπρόσθετα, επειδή δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνον σε απαγορεύσεις , έχω να προτείνω σ’ αυτούς τους “έξυπνους” που συνέλαβαν την ιδέα αυτή, ότι, αν είναι τόσο άνδρες στο φρόνημα και στην έκφραση, την επόμενη φορά να εμφανίσουν και τον Μωάμεθ του Ισλάμ κατ’ αυτόν τον χυδαίον τρόπον και τότε να ξέρουν ότι θα συμμετέχω κι εγώ στο πάρτι τους ανοίγοντας σαμπάνιες …

Ο εν σπηλαίω γεννηθείς και ένα φάτνη ανακλιθείς Κύριος φωτίζοι άπαντας ημάς τε και υμάς.

Με εόρτιες ευχές,

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here