Σε ανόητες, απερίσκεπτες κινήσεις αντιπερισπασμού με ιμάμηδες να απαγγέλουν εμμελώς χωρία του Κορανίου προχώρησε σήμερα ο νεό σουλτάνος της γείτονος χώρας σε μια ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια να διεγείρει το εθνικιστικό συναίσθημα του όχλου του, επ’ αφορμή της αποφράδος ημέρας, της θλιβερής επετείου της αλώσεως της Βασιλεύουσας Κωνσταντινουπόλεως.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ίδια στιγμή που ο σουλτάνος συγκαλεί τους αλχημιστές της αυτοκρατορίας του να βρουν ξόρκια να τονώσουν την οικονομία τους και να δώσουν έρεισμα υπαρξιακό στον πολυπληθή λαό που υποφέρει από τα χίλια μύρια.

Στην αναπτυσσόμενη Τουρκία που μάχεται δεκαετίες τώρα να εξευρωπαϊστεί, οι υποδείξεις της UNESCO περί μνημείων παγκοσμίου κληρονομιάς είναι θεωρητικές και υπερτερούν τα Aσιατικά ένστικτα όπως εγνώρισαν Έλληνες, Αρμένιοι και άλλοι πληθυσμοί που κατοικούσαν την Μικρά Ασία αιώνες πριν εμφανιστούν οι Τάταροι.

Ως έθνος χριστιανικό έχουμε τους θρύλους μας και τις προρρήσεις Αγίων ανθρώπων που ομίλησαν για τα μελλούμενα.

Πλέον χρονικά είμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποίαν βλέπουμε τα μελλούμενα να εκτυλίσσονται και ευχαριστούμε τον Θεό μας για τα πάντα, είτε αυτά είναι συμφέροντα είτε επώδυνα.

Είμαστε όμως βέβαιοι ότι μετά την ύβριν θα ακολουθήσει η Νέμεσις και τότε θα αναφανεί η παλίντονος αρμονία.

Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των Βυζαντινών που σφαγιάσθησαν από τους Αγαρηνούς.

Ζη Κύριος ο Θεός !

Είμαστε εν αναμονή και ιστάμεθα καλώς !

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here