Κυριακή της Πεντηκοστής, σήμερα και η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την επιφοίτηση του Παρακλήτου, του Αγίου Πνεύματος που συνεκρότησε τον Θεσμό της Εκκλησίας και οδηγεί αυτήν εις ευδίους λιμένας και νομάς σωτηρίους.

Επ’ αφορμή της μεγάλης αυτής εορτής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου τέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως της 22χρονης Εμμανουέλας, με την δέουσα Βυζαντινή τάξη εντός της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Ρόδου, η οποία πρότερον κατηχήθη, κατ’ εντολή ανάθεσης διδαχής αυτής, υπό του Σεπτού Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, με τα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως και αφού προεκρίθη αξία να βαπτιστεί και Χριστιανή, υπό των χειρών του πολυσεβάστου Γέροντος Αθανασίου.

Η πρακτική αυτή παραπέμπει στους πρώτους Αποστολικούς αιώνες, όταν οι κατηχούμενοι και οι πιστοί αναμιμνήσκονταν της ημέρας της Πεντηκοστής και της Βαπτίσεως περί των τριών χιλιάδων ανθρώπων μετά την Φωτολουσία του Αγίου Πνεύματος στους Αγίους Αποστόλους.

Γι’ αυτό και λειτουργικό λείψανο του εν λόγω γεγονότος είναι η καθιερωμένη τυπική διάταξη αντί του Τρισαγίου ύμνου να ψάλλεται το “Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε”. Ο Γέρων Αθανάσιος, μιμούμενος τους Αγίους Αποστόλους έχει φροντίσει μέχρι της σήμερον να οδηγήσει στον Χριστό 33 ψυχές έως την σήμερον και πράγμα δύσκολον και με φόβο Θεού, που έγνωσαν το Μεγαλείο του Θεού μέσω της Αγίας Βιοτής Του.

Και οι κατηχούμενοι όμως συναισθανόμενοι την μεγάλη δωρεά του Θεού ευγνωμόνως ευχαριστούν τον Άγιο Θεό και τους κατηχητές που αγωνίζονται έμπρακτα.

Έτσι η 22χρονη Εμμανουέλλα, ευχαριστεί δημοσίως τον Άγιο Θεό και τον πνευματικό της πατέρα, Γέροντα Αθανάσιο, για την ακαμάτη διακονία του και όλα όσα της προσέφερε και την ανάδοχο της, όπως και όλη την οικογένεια του κ. Κ.Χ. που την οδήγησαν στον Ορθό δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here