Μια δωδεκαετής πορεία στα σχολεία έρχεται να τερματίσει για κάθε Έλληνα μαθητή και καταφθάνει η μεγάλη κρίσιμη στιγμή των παιδιών μας να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά. Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων ήγγικεν και κάθε μαθητής η θα στραφεί στην εξεύρεση εργασίας άμεσα ή θα συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις προς εξασφάλιση μιας θέσης εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η μαθητιώσα νεολαία εδώ και δύο σχολικές χρονιές ταλανίστηκε από τις ανατροπές στην εκπαίδευση που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού αλλά με την επίβλεψη των γονιών τους και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών όλα τα παιδιά μας είναι πλέον πανέτοιμα να εξέλθουν στην κοινωνία και να ανοίξουν τα πτέρυγάς τους .

Φέτος η εισαγωγή στις πολυπόθητες σχολές φαίνεται να είναι, μετά τις εξαγγελίες του υπουργείου, πιο  στιβαρή, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε χαλάρωση όσον αφορά την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας , οπότε αυτό αυτομάτως νοηματοδοτεί μια νέα εποχή επ’ αγαθώ της Παιδείας του γένους μας .

Είμαι όμως βαθύτατα πεπεισμένος ότι όλοι οι μαθητές κατέβαλαν παροιμιώδεις προσπάθειες ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Εξάλλου όπως έλεγε και ένας μεγάλος άνδρας της σύγχρονης πολιτικής ζωής : ” Οι Έλληνες έχουμε μια δυνατότητα και μόνο, να πετύχουμε”.

Προσωπικώς θα τελώ αυτές τις μέρες παράκληση προς τους προστάτες Αγίους των ελληνικών μας γραμμάτων, τους τρεις Ιεράρχες, ώστε να μεσιτεύουν στον Πανάγαθο Θεό μας να καταπέμπει εις αυτούς τον Παράκλητο, προς φωτισμόν των διανοιών τους τόσο στην ώρα των εξετάσεων και πάντοτε στην ζωή που τους ανοίγεται και να προβούν στις ορθές και συμφέρουσες επιλογές.

Το Άγιο πνεύμα ας είναι αρωγός τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους διαγωνιζομένους στις πανελλαδικές εξετάσεις και στους υπόλοιπους καλή αποκατάσταση με θάρρος και τόλμη.

Κάνεις και τίποτα να μη σας τρομάζει , όπως έλεγε και ο ιερός Χρυσόστομος . Ο Θεός μας έχει για όλους το καλύτερο.

Δράξασθε παιδείας μήποτε οργισθή Κύριος !

Με ευχές για πρόοδο πνευματική και προκοπή βίου,

 Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

* Μπορείτε να συμπληρώνετε εδώ ( https://www.askitikon.eu/diptycha-mnimonefsis/ ) τα ονόματα των παιδιών και εν σειρά προσκομίζονται στον Γέροντα Αθανάσιο.

** Ο αριθμός του τηλεφώνου του για ειδικές περιπτώσεις 657040640 (Απαντά σε ώρες που μπορεί)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here