Τον γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου έκαναν εικόνες και βίντεο που έδειχναν σιίτες μουσουλμάνους από σχετικές χώρες της Ανατολής που γιόρταζαν την ασούρα, κορυφαία γιορτή προς ανάμνηση του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του Μωάμεθ. Αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω εορτής είναι το δημόσιο  αυτομαστίγωμα με αυτοσχέδια φραγγέλια, στα οποία εξαρτώνται λάμες μεταλλικές, με τους φανατικούς οπαδούς να αυτομαστιγώνονται σε δημόσια θέα μέχρις αίματος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος στο κλεινόν άστυ και στον Πειραιά προκαλώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα στους θεατές των άλλων θρησκειών.

Ο Πειραιάς τόσα χρόνια ήταν σημείο πολιτιστικών ζυμώσεων που ανανέωναν την κουλτούρα μας ως έθνος. Πλέον όμως κατάντησε Ισλαμαμπάντ που προβάλλει την μουσουλμανική υστερία.

Οι ψευτοκουλτουριαρηδες και οι κομπλεξικοί όλοι έσπευσαν να επικροτήσουν τις σαδομαζοχιστικές αυτές σκηνές ως μέρος αναπόσπαστο της πολυπολιτισμικότητας με την οποία πρέπει να εξοικειωθούμε, ενώ ο μέσος Έλληνας η ακόμα και μετανάστης στη χώρα μας ένιωσε αποτροπιασμό στην θέαση του τελετουργικού της ασούρα.

Εμείς ως επίσημη εκκλησία του Χριστού αρνούμεθα να συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες παρείσακτες για τα δικά μας δρώμενα απ’ αιώνων. Ούτε ως Έλληνες δεν μπορούμε να βλέπουμε την χώρα των επιστημών και του πανανθρώπινου πνεύματος να Κατακλύζεται από τέτοιες εικόνες.

Ας μην λησμονούμε ότι είμαστε και εν αναμονή μιας μεγάλης προσφυγικής ροής από το Αφγανιστάν τώρα που στην ηγεσία της χώρας βρίσκονται οι Ταλιμπάν και η Τουρκία αναμένει τις χιλιάδες των προσφύγων στα σύνορα μας να τα διοχετεύσει προς την Ελλάδα με σκοπό να ασκήσει πίεση προς την Ευρώπη.

Οπότε στώμεν καλώς. Οι καιροί είναι χαλεποί.

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here