Τον Άγιο και Ευγενή Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. κ. Ειρηναίο συνάντησε πριν αναχωρήσει για το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι ο Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος.

Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο τα πνευματικά και διοικητικά προσόντα του Ευγενίου τον κατέστησαν αγαπητό και σεβαστό στο ποίμνιο του και όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά.

Στο πρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου ατενίζουμε τον άξιο διάδοχο μεγάλων ηρωικών και Αγίων Κρητών & Αρχιεπισκόπων Κρήτης.

Στο πρόσωπο του κ.κ. Ευγενίου βλέπουμε την συνέχεια του μακαριστού μεγάλου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κυρού Τίτου Συλλιγαρδάκη και την συνέχιση του έργου του στο Ρέθυμνο και σε όλη τη Κρήτη.

Ο κ. κ. Ευγένιος μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αποδοχή της θέσης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και τέλεσε την Ακολουθία του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος γύρω στις 11 π.μ.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο κ. κ. Ευγένιος και η συνοδεία του συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Γιάννη Κουράκη, που έσπευσε να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί, όπως και πολλοί άλλοι.

Η Ορθόδοξη Ιστοσελίδα www.askitikon.eu και το προσωπικό και ο Ιδιοκτήτης αυτής, Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός, ευχόμαστε στον Νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, υγιή ποιμαντορία και δύναμη κραταιά παρά Κυρίου !

Φωτογραφίες από : Creta Live News & goodnet & Αδελφότητα Θεοφιλαίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here