Τα Δωδεκάνησα σήμερον εορτάζουν την επίσημη Ένωσή τους μετά της Μητρός Ελλάδος, αλλά τα πάντα σκιάζει η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν για την ερχόμενη Κυριακή, αφού το κλίμα είναι ιδιαίτερα πεφορτισμένο, θρηνώντας την εκατόμβη των συνανθρώπων μας.

Όλες τις μέρες τις προηγούμενες ζούσαμε από τηλεοράσεως και διαδικτύου την διάσωση των επιζώντων και την περισυλλογή και αναγνώριση των νεκρών από τα βαγόνια των μοιραίων τραίνων.

Στο νου μας αυτομάτως ήρθαν τα κενά και οι εγκληματικές ελλείψεις του σιδηροδρομικού μας δικτύου που έχει να συντηρηθεί από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη. Ένα Βατερλώ που ξεκινά από την έκδοση των εισιτηρίων, αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσοι επιβαίνουν κάθε στιγμή στο κάθε βαγόνι. Μετά έρχεται και το αλαλούμ της ασυνεννοησίας μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών, αφού τα προορισμένα κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση τα φάγε ο σκόρος και τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος. Βρήκαν τώρα και έναν δημόσιο υπάλληλο που άρχισε καριέρα στα εξήντα του και κάλυψαν την ανάγκη τους οι υπεύθυνοι για αποδιοπομπαίο τράγο .

Οι δε πολιτικοί μας παράγοντες όλοι νίπτουν τας χείρας των. Η πρόεδρος πήγε με ωραίο χτένισμα να ρίξει λουλούδια στα συντρίμμια, αφού το όλο της στυλ δεν πάει με τα μπουζούκια για να εκτονωθεί με γαρύφαλλα. Ο δε πρωθυπουργός έβγαλε δακρύβρεχτη ανακοίνωση με τις γνωστές φούσκες. Απ’ την άλλη ο κύριος Καραμανλής βγήκε να το παίξει εύθικτος, μήπως και γλιτώσει το γιουχάισμα.

Τόσα νέα παιδιά χάθηκαν απροσδόκητα, αλλά ο Άδωνης θα βγει να πει τα γνωστά του ευφυολογήματα να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Μπορεί να αρχίσει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες, ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ή να μαζεύει ντεπόν και μακαρόνια για τους γείτονες Τούρκους, που θα έρθουν νύχτα, αρκεί να μην χαλάσει η βιτρίνα της κυβέρνησης. Όμως όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν ισότιμη ευθύνη και ας μην παίζουν τον κρυφτό και τον καραγκιόζη, αρκετά μας φλόμωσαν με ψέματα. Ζέχνει η κρατική μηχανή κύριοι, Υγεία, Συγκοινωνία, Παιδία. Στο έλεος του Θεού όλα όπως πάντα. Αν ήταν να φορολογήσετε ή να πάρετε τα σπίτια ; Αυτόματα….. Μασόνοι …. 

Η άνοιξη πάντως ακόμα δεν ήρθε στις καρδιές μας. Η εθνική μας συνείδηση έπεσε σε λήθαργο. Ως Δωδεκανήσιοι δεν νιώσαμε πάντως τι ξημερώνει. Μετατέθηκαν και οι εορτασμοί και όλα καλά. “Και η γη γυρίζει” που θα ‘κραζε ο ποιητής.

 Σε λίγο καιρό όλα πάλι θα ξεχαστούν και θα μπούμε στο προεκλογικό κλίμα να νιώσουμε και λίγο αφεντικά. Τα τραίνα θα κυκλοφορούν στο ίδιο δίκτυο με τα ίδια κουμπιά που δεν θα πατιούνται, με τους ίδιους υπαλλήλους, με απολυτήριο δημοτικού και πτυχίο αφισοκολλητή.

Ευτυχώς που δόθηκαν τα ονόματα των θυσιασθέντων  να τους έχουμε στην Αγία Προσκομιδή, αφού όλοι τους ως αναστάσιμα πρόσωπα εκοιμήθησαν με την ελπίδα της αιωνίου ζωής και Αναστάσεως.

Ο Θεός να τους έχει στους κόλπους του και να τους χαρίζει ότι η εγκληματική μας κοινωνία τους εστέρησε, τα δε Δωδεκάνησα μας να τα σκεπάζει από πάσης επιβουλής.

Με συντριβήν καρδιάς για τα παιδιά μας και εθνική υπερηφάνεια για τα νησιά μας,

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here