Πολλά τα φαιδρά και τα ευτράπελα που είδαμε και φέτος την Μεγάλη Εβδομάδα. Είδαμε καραγκιοζιλίκια πλείστα γύρω από το τυπικό των ακολουθιών και ο κάθε φιλόσοφος βγήκε να πει την εξυπνάδα του.

Αφού σιώπησαν οι Καλόπουλοι και οι γνωστοί μας έξυπνοι των προηγούμενων ετών, την σκυτάλη πήραν οι παπάδες του δημοσίου κορβανά. Είδαμε το Μ. Σάββατο το πρωί πριν το Ανάστα ο Θεός σκηνές απείρου κάλλους σε Ναό της Κατερίνης. Κάτι τύποι με ιδρυματικό ψυχισμό και συμπεριφορά ούρλιαζαν, άλλοι χτυπιούνταν σαν σεληνιασμένοι και άλλοι έκαναν την μπαλαρίνα κρατώντας το καλάθι με τα άνθη.

Όλοι αυτοί βέβαια ανήκουν στην σφαίρα του κωμικοτραγικού και απευθύνονται σε συγκεκριμένο πελατολόγιο πιστών.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένας τύπος ονόματι Χαράλαμπος Κοπανάκης, στην Κρήτη, που πήρε ύφος ακαδημαϊκού παλαιάς κοπής και κήρυττε τα κομπλεξικά του. Επικαλέστηκε και κάτι άλλους πικραμένους επιστήμονες της δεκάρας, που μελέτησαν τα περί της αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Χαράλαμπος αντί να χαίρει και να λάμπει πραγματικά από το Φως του Χριστού, περιποιήθηκε το μούσι του και βγήκε να πει τις εξυπνάδες του.

Μίλησε για σπίρτα και αναπτήρες, ενώ επί της ουσίας θα έπρεπε να ασχοληθεί με τι μάρκα προτιμά να ξυριστεί είτε από τον Θεό τον ίδιο, είτε από την σύνοδο. Εκτός κι αν δίνει γερά τρίμηνα στον Δεσπότη του και τον καλύπτει, γιατί από προσόντα δεν φαίνεται να τραβά η μηχανή του.

Υποτιμούν όλοι την χριστιανοσύνη και όλους τους προσκυνητές του Παναγίου Τάφου και χρίουν τους εαυτούς τους επιστήμονες. Και όλα αυτά σε μια εποχή που έχουμε το CERN να κάνει μελέτες, αυτοί μένουν πίσω και καταπιάνονται με αναμασημένα πράγματα.

Ο επίσκοπος των γραφικών στοιχείων αυτών γιατί σιωπά ; Η σιωπή είναι ένοχη και ενοχή. Ο λαός απαιτεί ξυράφι. Φτάνει πια η σαπίλα στους παπάδες. Ασφυξία μας πιάνει, κύριοι επίσκοποι με τα καμώματα των οργάνων σας.

Και στην τελική, οι Αρμένηδες, οι Καθολικοί και οι λοιποί που έχουν δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο, γιατί δεν βγαίνουν να μας διαφωτίσουν, τόσα μα τόσα χρόνια, παρά μόνο μας αφήνουν να πρωτοστατούμε κάθε χρόνο το Μ. Σάββατο;

Επίσης εφόσον κι εσύ Χαράλαμπε διανέμεις Άγιο Φως είσαι συνένοχος. Εκτός κι αν μένεις στην ιερωσύνη, επειδή φοβάσαι την αγορά εργασίας, η οποία δεν στηρίζεται στα φούμαρα, στα οποία είσαι συνηθισμένος να αναπαύεσαι, για να την περνάς μπέικα !!!.

Ασχολήσου λίγο με το μούσι σου, που είναι και πολύ σικ, η αλήθεια, και άσε τα όσια και τα ιερά του γένους. Αυτά είναι παλιά τροπάρια, από την εποχή του Ροΐδη και του Κοραή. Δεν περιμέναμε εσένα να μας δώσεις τα σκοτάδια σου .

Χριστός Ανέστη ! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος !

Ιερέας της Κρήτης: ΨΕΜΑ, ΠΛΑΝΗ το Άγιο Φως – Μπράβο στον Δημήτρη Αλικάκο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here