Μέσα στο ζοφερό κλίμα που επήλθε μετά την καταστροφική λαίλαπα των πυρκαγιών, μια ευχάριστη είδηση ήλθε να μας χαροποιήσει. Ένας άνθρωπος δικός μας, γέννημα θρέμμα της Μητροπόλεως μας, προήχθη από Επίσκοπος Μηδείας σε Μητροπολίτη Νέας Υερσέης.

Είναι ο γνωστός και αγαπητός τοις πάσι Απόστολος Κουφαλάκης, τον οποίον γνωρίζουμε από λαϊκό. Τότε έφερε το όνομα Ευάγγελος, όνομα το οποίο προοιώνιζε το λαμπρό του μέλλον.

Από Ευάγγελος κατέστη Απόστολος, και απεστάλη στην Αμερικανική Ήπειρο να διαδώσει απανταχού στους εκείσε ορθοδόξους το μήνυμα και την μαρτυρία της πίστεως μας.

Χάριτι Θεού, ο Σεβασμιώτατος προέρχεται εκ του κλίματος της μοναστικής αδελφότητος της Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου και τυγχάνει χειροτονία του Μεγάλου Ποιμενάρχη της Ρόδου, του Αποστόλου του Διμέλη, του ανεξίκακου και αξεπέραστου.

Όθεν συγχαίρομεν εκ της θέσεώς μας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίον, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρον διά την παρούσαν προαγωγήν.

Είμεθα απολύτως βέβαιοι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Υερσέης κ.κ. Απόστολος θα δικαιώσει όλους όσους τον στήριξαν και θα διαλάμψει στο εκκλησιαστικό στερέωμα της περιφέρειάς του.

Η Ρόδος χαίρει και καυχάται για το βλάστημά της και ημείς τερπόμενοι ευχαριστούμεν τον Πανάγιον Θεόν για την νυν ευλογία που επεφύλαξε για την Μητρόπολιν μας.

Ζήθι Σεβασμιώτατε χρόνους πολλούς και παρά Θεού ευλογημένους.

Ο σος αδελφός εκ της ερήμου,

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here