Σωρεία αντιδράσεων από την αντικατάσταση των υπαρχουσών αστυνομικών δελτίων ταυτοτήτων, που έχουμε σε χρήση στην χώρα μας, με τις νέου τύπου.

Οι πολίτες κατά βάσιν έχουν διχαστεί σε δύο στρατόπεδα. Άλλοι χαιρετίζουν την πρόοδο αυτή, η οποία ήταν φυσικά αναμενόμενη, ενώ άλλοι ανασύρουν και αναμασούν σενάρια συνωμοσίας και υποταγής του ανθρώπου στα συστήματα της νέας τάξης.

Οι ταυτότητες είναι πολιτειακό έγγραφο και απασχολούν την χώρα μας ήδη από την Μπέλ Επόκ του Σημίτη. Εμείς οι πρεσβύτεροι ηλικιακά θυμόμαστε τον σάλο τότε με την αρχή Δαφέρμου και τις μεγάλες λαοσυνάξεις της Ελλαδικής Εκκλησίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το λάβαρο των Καλαβρύτων που ύψωσε τότε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Τα χρόνια κύλησαν, επαρκείς εξηγήσεις δόθηκαν και λίγο η λήθη του χρόνου και η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι, έριξαν στην λησμονιά το όλο θέμα.

Πλέον ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Άλλοι αχρηστεύουν την ταυτότητα τους και ζητούν επανέκδοση για να κερδίσουν χρόνο, ώστε να σώσουν την ψυχή τους, ενώ άλλοι ως τζάμπα μάγκες δηλώνουν ότι θα πάρουν τα όρη και τα βουνά. Άλλοι πάλι περιμένουν σαν κοράκια να αποκτήσουν την νέα ταυτότητα για να νιώσουν Ευρωπαίοι.

Λίγο οι άγαρμπες κινήσεις της κυβέρνησης, λίγο οι ανούσιες φωνές επισκόπων και λίγο οι φωνές ζηλωτών νέο – Χριστιανών είναι αρκετές για να φέρουν την σύγχυση στα μυαλά των ανθρώπων.

Τα Μ.Μ.Ε. καραδοκούν να βγάλουν πολωτικές φωνές για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Ο ένας έτσι, ο άλλος αλλιώς και η γη γυρίζει…

Ας αφήσουμε όμως την ελληνική μας επικράτεια. Όλες οι χώρες έχουν υιοθετήσει προ καιρού τις νέες ταυτότητες. Τα διαβατήρια έχουν μικροτσίπ και μια χαρά μας βολεύουν όλους.

Η χριστιανική Κύπρος μας με την ζώσα Εκκλησία, χρόνια τώρα, έχει τις νέου τύπου ταυτότητες και όλα βαίνουν καλώς. Αντίθετα στην Ελλάδα έχουμε ταυτότητα μιας παλάμης σε μέγεθος, γιατί είμαστε μάλλον ο περιούσιος λαός.

Τώρα όσον αφορά το πολυσυζητημένο σύστημα γεωεντοπισμού δεν νομίζω να βρισκόμαστε προ μιάς κοσμογονίας. Οι δορυφόροι κάνουν την δουλειά τους χρόνια τώρα και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Ούτε η ζωή μας θα είναι αντικείμενο επεξεργασίας του τέρατος των Βρυξελλών που τρέφεται με ψυχές ανθρώπων. Αυτά τα αναμασούσαν τότε και επί εποχής Σημίτη κάποιοι αντιδραστικοί.

Σίγουρα η νέα τάξη θέλει υποταγή του ανθρώπου και κατάργηση του προσώπου του, αλλά το θέμα είναι ότι όλοι πίνουμε αφιόνια και δεν περιμένουμε τις ταυτότητες. Όλοι φυτοζωούμε και όλοι αποστατήσαμε από τον Θεό.

Το θέμα μας δεν είναι οι ταυτότητες και τα εμβόλια, αλλά ο επανευαγγελισμός.

Επίσης ας αφήσουμε τους Αγίους μας ήσυχους και να μην τους κάνουμε οδοντογλυφίδα στα δόντια μας, γιατί γελούν κι οι κότες με τέτοιου είδους επιχειρήματα. Κάποιοι κάνουν καριέρα με παντόφλες και κάστανα ηγιασμένα, αγιοποιούν ακόμα και τις μάνες τους και μάλλον απευθύνονται σε χαμηλής νοημοσύνης ανθρώπους. Ο Χριστός μας είναι ο Νυμφίος της ψυχής μας και δεν ήταν ούτε θαυματοποιός, ούτε ζογκλέρ.

Επομένως ας σοβαρευτούμε και ας μείνουμε να κοιτάμε το μέλλον. Θέμα θα προκύψει μόνο όταν αρχίσει το βραχιολάκι και το υποδόριο τσιπάκι. Όλα τα άλλα είναι φαιδρότητες.

Είναι δυνατόν να συζητάμε τέτοια θέματα την στιγμή που όλη μας η ζωή σχετίζεται με κάρτες από το ΑΤΜ μέχρι και το περίπτερο της γειτονιάς, σύγχρονες τηλεοράσεις, στα τελευταίου τύπου κινητά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βγάζουμε τα εσώψυχά μας και γενικότερα είμαστε φακελωμένοι από την κορφή μέχρι τα νύχια ;

Όποιος θέλει πλήρη ελευθερία ας πάει να ζήσει σαν τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και τότε μόνον θα έχει το δικαίωμα να ελέγχει και ψέγει τα κακώς κείμενα.

Εξάλλου ο Χριστός μας κήρυξε: Θαρσείτε, ιδού εγώ τον κόσμον νενίκηκα !

Καραδοκούμε και δεν επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση.

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here