Έκτακτο Δελτίο - Επιδείνωση Καιρού – 28 Μαρτίου 2019, στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Ισχύει από την Πέμπτη 28 Μαρτίου ώρα 06:00 έως το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου ώρα 18:00

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το ξημέρωμα της Πέμπτης με βροχές κανονικής έντασης κατά την διάρκεια της ημέρας και από το απόγευμα σταδιακά ισχυρές καταιγίδες σε όλα τα νησιά του νομού.

Τα φαινόμενα από τα μεσάνυχτα και κυρίως το ξημέρωμα της Παρασκευής θα ενταθούν περαιτέρω και θα έχουν ένταση και διάρκεια ενώ θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Η Πρωτεύουσα του νομού θα επηρεάζεται τις ίδιες ώρες και θα χρειαστεί προσοχή από το βράδυ της Πέμπτης έως τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα χωρίς να σταματούν εντελώς τα φαινόμενα στην Ρόδο και το Καστελλόριζο εως το βράδυ.

Οι άνεμοι την Πέμπτη μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στρέφονται σε ανατολικούς και θα ενισχύονται συνεχώς από την Πάτμο έως την Κω φτάνοντας τα μεσάνυχτα τα 6-7 χωρίς να αποκλείεται και τα 8 μποφόρ.

Από την Κω και νοτιότερα , δηλαδή σε Θάλασσες Ρόδου και Καστελλορίζου θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.
Την Παρασκευή σταδιακά θα ενισχύονται από τις μεσημβρινές ώρες και στην θάλασσα Ρόδου φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Καστελλόριζο θα παραμένουν στα 4-5 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις.

Στα υπόλοιπα τμήματα και ειδικά στην Αστυπάλαια και το Καρπάθιο θα επιμένουν ισχυροί βοριάδες 7-8 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν αισθητή πτώση σε πρωτοφανή θα λέγαμε για την εποχή και τα δεδομένα των Δωδεκανήσων επίπεδα και την Πέμπτη θα κυμανθούν από 12.. έως 16°C στα βορειότερα νησιά ενώ στα νοτιότερα από 14.. έως 17°C βαθμούς.

Την Παρασκευή θα υποχωρήσουν περαιτέρω και θα κυμαίνονται από 10.. έως 13 στα βορειότερα και από 11.. έως 14°C βαθμούς στα νοτιότερα.
Στα ορεινά από 6.. έως 11°C βαθμούς!

Η Τετάρτη θα ξεκινήσει και θα κυλάει με αρκετά καλές συνθήκες όμως σταδιακά μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα εισέρχονται από τα δυτικά του νομού και θα πυκνώνουν συνεχώς και ειδικά από το απόγευμα και μετά σε όλα τα νησιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το απόγευμα δυτικές διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Από τις βραδυνές ώρες θα στρέφονται σε νοτιοδυτικούς παντού.
Οι θερμοκρασίες θα βρεθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα γύρω στους 19°C στα βόρεια και στους 20°C με 21°C στα νοτιότερα. Όχι παρακάτω από 13.. με 15.. οι ελάχιστες την νύχτα.

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here