Η Εκκλησία μας εόρτασε σήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,– Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου, Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα,  τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις ανάμνηση της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Είχε προηγηθεί η Εικονομαχία -μια περίοδος μεγάλης πόλωσης και σφοδρών αντιπαραθέσεων στο Βυζάντιο που δίχασε τους πιστούς, μετατρέποντας σε «μήλον της έριδος» τη λατρεία των χριστιανικών εικόνων.

Ασφυκτικά γεμάτος όπως πάντα, ο Ιερός Ιδρυματικός Ναός, όπου Ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός.

Με Ψάλτες τους, κ. Τσαμπίκο Διακοσταματίου, κ. Παναγίωτη Πέρο, κ. Ελευθέριο Μπότση & κ. Στέφανο. Στο Ιερό, διακονούσαν οι, κ. Μιχαήλ Διάκου, κ. Ιωάννης Τσακίρης, Σπυρίδων Σταματάκης, κ. Σακελλάρης Μαύρος, κ. Μιχαήλ Χρυσοβέργης.

Πριν την απόλυση, πραγματοποιήθηκε εντός του Ι. Ναού λιτάνευση των εικόνων σε ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ΄και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή !

Φωτορεπόρτερ : κ. Κυριάκος Κωνσταντάκης, κ. Γεώργιος Ψειρής, κ. Σπυρίδων Σταματάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here