Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !

Υλικά
1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1-2 λεμόνια το χυμό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα
4 πατάτες σε μεγάλους κύβους
2 καρότα σε χοντρές φέτες

Διαδικασία
Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ξανά βάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.

Σημείωση : Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα.

Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα.

Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα ή 1 κουταλιά γλυκού κουρκουμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here