Αρνί στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα.

Υλικά συνταγής
2 κιλά αρνί
2 κιλά μελιτζάνες (μακριές)
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλιά κέτσαπ
250 γρ. φέτα τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Αρνακι στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα έχετε δοκιμάσει? Δοκιμάστε το με αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε…
 
Καταρχήν, κοβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια, και τις βάζουμε για μία ώρα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι. Τις βγάζουμε απο το νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
 
Βάζουμε το αρνί σε μία κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λάδι. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
 
Προσθέτουμε την κέτσαπ, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί .Υπάρχουν δυο τρόποι να ψηθεί το κρέας μας. Είτε σε απλή κατσαρόλα οπου χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα ψησιμο, ή σε χυτρα ταχύτητας που μπορέι να το ψήσει σε 20-30 λεπτά.
 
Μόλις ψηθεί το αρνάκι, το αφαιρούμε απο την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα όμως την σάλτσα του. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε και αυτές. Και εδώ η ώρα ψησίματος εξαρτάται απο το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
 
Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το αρνί. Ρίχνουμε απο πάνω τις μελιτζάνες και την σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε με την φέτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά .
 
Το αρνί με μελιτζάνες και φέτα μας περιμένει…
 
Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμ……. Καλή σας όρεξη !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here