Η τελευταία Κυριακή του έτους 2018 στον Ι. Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Κολυμπίων Ρόδου.

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα από την Λαμπρά ημέρα της τελευταίας Κυριακής του έτους 30/12/2018 στον ασφυκτικά κατάμεστο Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Κολυμπίων Ρόδου που ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός.

«Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού έστε και το πνεύμα του Θεού οικεί εν υμίν;» (Α’ Κορ. γ’, 16), Το σώμα του ανθρώπου εικονίζει τον Ναό, ο έσω άνθρωπος είναι το ιερό Βήμα τού Ναού, η καρδιά είναι η Αγία Τράπεζα, ο νους είναι ο ιερέας πού εισέρχεται στο ιερό Βήμα για να λειτουργήσει, η προαίρεση και η επιθυμία τού ανθρώπου είναι η θυσία την οποία προσφέρει ο νους στον Θεό επάνω στην καρδιά.

Ο Ιησούς Χριστός είναι «φως εις αποκάλυψιν εθνών», είναι η μόνη πηγή της αποκαλύψεως του Πατρός εν Αγίω Πνεύματι δια της Εκκλησίας, η οποία Εκκλησία είναι «ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας» (ι. Αυγουστίνος).

Μέσα στην Εκκλησία ο πιστός ενώνεται με τον Χριστό, που είναι η μοναδική οδός και θύρα η οποία οδηγεί στον δια του Ιησού Χριστού αποκαλυφθέντα απρόσιτο Θεό. Ακολουθώντας αυτήν την οδό, περνώντας από αυτήν την θύρα, ο άνθρωπος συναντά τον Θεό. Και έτσι ο Θεός αποκαλύπτεται στον άνθρωπο, παύει να είναι απρόσιτος και είναι πλέον πατέρας.

Με το καλό να υποδεχτούμε τον νέο έτος ! Ο Θεός είναι μαζί μας !

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here