Εικοστή πρώτη μηνός Νοεμβρίου σήμερα, καθ, ην ημέραν η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ναό και την απαρχή της σωτηρίας του γένους των βροτών. Η εορτή αυτή αποτέλεσε ορόσημο στην ζωή και στην βιωτή μου.

Την ημέρα αυτή προέκρινε ο Άγιος Θεός, ώστε να επιτευχθεί ο διακαής πόθος μου και να καταστώ λειτουργός των μυστηρίων του Θεού.

Έτσι αποφάσει και εγκρίσει της Μεγάλης Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και κατ΄εντολήν της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εχειροτονήθην Διάκονος υπό των τιμίων χειρών του Μακαριστού Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου Διμέλη, του Β’, ο οποίος έκτοτε κατέστην δι’ εμέ πνευματικός πατήρ και Αρχιερεύς εις τύπον και τόπον Χριστού.

Ο μακαριστός ήταν τω όντι αρχιθύτης Θεού όπως προβλέπουν οι παραγγελίες του Αποστόλου Παύλου, οι αφορώσες στα του Επισκόπου. Άνδρας κόσμιος, σεμνός τοις ήθεσιν, διακριτικός, έμπλεως αγάπης, Δίκαιος, πράος και ακέραιος, είναι μερικά κοσμητικά που μπορούν να διανθίσουν το ύψος της αρετής του. Ποτέ δεν μνησικάκησε, ποτέ δεν ενέργησε υστερόβουλα και εγένετο τοις πάσι τα πάντα, ίνα πάντας κερδίσει.

Γι΄αυτό και το πρώτο μου μέλημα σήμερα, με το πέρας της Θ. Ευχαριστίας ήταν να μεταβώ στο Κοιμητήριο των Ταξιαρχών Ρόδου, συνοδευόμενος από 8 πνευματικά μου αναστήματα και να τελέσω Τρισάγιον υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ, ως ελάχιστον φόρον τιμής ανθ’ ώνπερ παρ’ Αυτού απήλαυσα.

Έτσι εν βαθειά συγκινήσει ο νους εστράφη σ’ όλους του ευεργέτες μου διαχρονικώς.

Πρώτον στους δοτήρες του ζην μου, τους γονείς μου, τον αείμνηστο πατέρα μου Φιλήμονα και την εν ζωή μητέρα μου Αναστασία, στην αδελφή μου Ειρήνη και στον μονάκριβο ανιψιό μου Φιλήμονα με τις εν Κυρίω ευχές μου για μακροημέρευση και ευδαιμονία.

Και κατά δεύτερον στους συντελεστές του κατά Χριστόν ζην. Ευγνομόνως ενθυμούμαι τον Αγιώτατον Μητροπολίτην και πνευματικόν μου Αδελφό, Μιλήτου κ.κ. Απόστολον, τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων, τον Μακαριστόν Μητροπολίτην Πέργης κυρό Ευάγγελον, τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Γέρων Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανάσιον, τον Μακαριστόν Μητροπολίτην Σισανίου και Σιατίστης κυρόν Αντώνιον, τον Μακαριστόν Καθηγούμενον της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης κυρό Γαβριήλ Μαργαρίτη και άλλους τινές. Τον συμπαραστάτην μου κ. Αθανάσιο Στάμον, Αντώνιο Καμπουράκη, Δήμαρχο Ρόδου και άλλοι τινές.

Με αυτές τις σκέψεις και με αφορμή τα Εισόδια της Θεοτόκου να ευχηθώ εις άπαντας Έτη Πολλά, περισσότερα από τα δικά μου, ιδιαιτέρως στα Στελέχη του Φιλοχρίστου Στρατού, του πυλωρού του Έθνους μας.

Εύχομαι την είσοδο όλων μας στην Χαρά του Κυρίου μας.

Έτη Πολλά

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here