Ρόδος 31 Δεκεμβρίου 2019

Μεγαλειώτατε και εξοχώτατε Βασιλεύ των Ρομά κ.κ. Βασίλειε Στηροκλέα,

Διανύοντες το Άγιον  Δωδεκαήμερον εδέχθημεν πλειάδα ευχών από λίαν προσφιλείς εν Χριστώ τω Θεώ αδελφούς. Όμως άι δικές σας ευχές είναι ου κατά μόνας αλλά καθολικές καθότι εκπροσωπείτε έναν ολόκληρο λαό που χρόνους πολλούς ταλανίζεται από στερεότυπα και μοχθεί να ενταχθεί στην ελληνική μας κοινωνία.

Ουδείς λόγος συντρέχει, ώστε να ευχαριστείτε το πρόσωπό μου, καθώς εις ό,τι ενεργώ υπαγορεύεται από τον Κύριο της Δόξης, τον οποίον όλη ψυχή και διανοία υπηρετώ, αφ’ ότου ενηλικιώθην και ανδρώθην πνευματικώς.

Ο ρόλος του ιερέως είναι πέραν του να τελεί τα μυστήρια να ίσταται ανιδιοτελώς στο πλευρόν των χειμαζομένων και των όσων η καθεστηκυία τάξη θεωρεί παρείσακτους. Ο ιερεύς σκοπόν έχει να συμπληρώνει τα κενά της ευνομούμενης πολιτείας να καταγγέλλει, να τρανώνει φωνή και να γίνεται διάκονος τοις πάσι. Ιδίως δε ημείς οι Αρχιμανδρίτες οφείλουμε να αναλωνόμεθα στον αμπελώνα του Κυρίου, δίχως να καταβαλλόμαστε από κόπο, μόχθο και την πονηρία των μισούντων ημάς. Έχομεν ευήκοον ους εις άπαντας, οι δε αγκάλες μας είναι διανοιγμένες πατρικώς.

Όσον δε αφορά τις φιλοφρονήσεις σας έχω να δηλώσω ότι είστε συνώνυμος του Μεγάλου Βασιλείου αλλά και τω όντι βάσις Λαού. Είμαι κοινωνός του ανυστάκτου ενδιαφέροντός σας για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του λαού σας, ώστε όλοι να χαίρουν των προνομίων και των δικαιωματικών δικαιωμάτων τους.

Προσωπικώς εγγυώμαι ότι ο αγώνας εκ μέρους μου θα επαυξηθεί για τον λαό σας και εις ό, τι δύναμαι να διεκπεραιώσω θα είμαι δυναμικά παρών.

Εν κατακλείδι χαίρω και σας εύχομαι ολοψύχως το νέον έτος να είναι προσφορώτερον και αγλαόκαρπον δι άπαντας. Έτη πολλά και παρά Κυρίου εστεμμένα.

Διαπρύσιος ευχέτης προς Κύριον,

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here