Πλείσταις φορές η Εκκλησία τιμά και αναγνωρίζει την προσφορά αφανών και προβεβλημένων ανθρώπων που αναλίσκονται στην διακονία και στην διάδοση του Λόγου του Ευαγγελίου.

Η παρούσα όμως απόδοση τιμής ήταν φυσικό αναμενόμενο, καθώς σύμπασα τη Δωδεκανησιακή Κοινωνία γνωρίζει και αναγνωρίζει την επί σειρά ετών προσφορά στην Εκκλησία του Άρχοντος Λαοσυνάκτου Αθανασίου Στάμου, Συν/χου, τέως Διευθυντού της ΑΣΤΕΡ – ΟΤΕΚ του Υπουργείου Ανάπτυξης και νυν Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ροδίων.

Ως εκ τούτου εκ της Γενικής Συνελεύσεως Δικαίως Ωρίσθη Μέλος του Κέντρου “Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου” καθότι είναι ο κατ’ αξίαν άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Η πρόσφατη τιμή στο σεπτό πρόσωπό του είναι ελάχιστος φόρος τιμής για έναν άνθρωπο που υπηρετεί αόκνως την Εκκλησία και αγωνίζεται έντιμα υπέρ Αυτής.

Όθεν χαίρω και επικροτώ την προσήκουσα αυτή διάκριση και εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να τον ενδυναμώνει και να τον ενισχύει εν παντί.

Οι δεσμοί μας είναι εν Χριστώ και ανάγονται στο παρελθόν και επιβεβαιώνω ότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου με αδαμάντινο ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρος.

Εύγε, ελλογιμώτατε  Αθανάσιε Στάμο !

Ο σος διακαώς φίλος και τεκνίον

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου,  Αθανάσιος Μισσός

Δημοσίευμα : Μέλος του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου», έγινε ο εντεταλμένος του Δήμου Ρόδου κ. Θανάσης Στάμος – ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και το Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, ενώ κατέχει το οφφίκιο του Άρχοντος Λαοσυνάκτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου (ένας από τους δύο σε ολόκληρη την Ελλάδα!)

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» (CEMES), ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011.

Αποτελεί Εταιρεία Αστικής Ευθύνης και έχει ως στόχο την προώθηση, με την ανωτάτου επιπέδου διδασκαλία, και τη θεολογική τεκμηρίωση με την αντικειμενική επιστημονική έρευνα, κάθε μορφής οικουμενικού και διαθρησκειακού διαλόγου της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως επίσης και του αυθεντικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού ιδεώδους, την ενίσχυση των Ιεραποστολών της Εκκλησίας, την αλληλογνωριμία και ειρηνική συνύπαρξη των λαών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου, και την προώθηση και καλλιέργεια, με την έρευνα και διδασκαλία, περιβαλλοντικής συνείδησης για τη διατήρηση της ακεραιότητας της κτιστής δημιουργίας κατά την εκκλησιαστική ορολογία.

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο κ. Στάμος: «το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών ‘Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου’ φέρει αυτό τον τίτλο από το όνομα του επιφανούς ιεράρχη των Νέων Χωρών, ενώ διετέλεσε Πατριαρχικός Έξαρχος Δωδεκανήσου το 1947.

Άφησε πίσω του σημαντικότατο έργο και γι αυτό η Ρόδος τον τίμησε, δίδοντας το όνομά του σε μια οδό (πίσω από το ξενοδοχείο Γκραντ Οτέλ). Τα μέλη αποφασίζονται ύστερα από πρόταση και απόφαση της γενικής συνελεύσεως η οποία στην τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε να συμπεριλάβει κι εμένα.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα αυτή η συμμετοχή αφού στο Δ.Σ. το Κέντρου, συμμετέχουν επιφανείς άνθρωποι. Το Κέντρο δημιουργήθηκε με την ευλογία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου».

Το Κέντρο έχει πολύ πλούσια δράση, με διάφορες εκδόσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνει.

Επίτιμος Πρόεδρος του Κέντρου είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, Πρόεδρος επί τιμή του Κέντρου είναι ο Ομ. Καθ. κ. Πέτρος Βσιλειάδης, Πρόεδρος του Κέντρου είναι ο Ομ. Καθ. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, Αντιπρόεδρος Καθ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος και Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Κοσμίδης.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here