Μήνες τώρα οι Έλληνες παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις προκλήσεις της ηγεσίας της γείτονος χώρας με αφορμή την ΑΟΖ. Πολλοί συνιστούν ψυχραιμία και ότι οι συνθήκες διασφαλίζουν τα σύνορά μας.

Μήπως οι συνθήκες δεν είναι ανθρώπων έργα που ανά πάσα στιγμή ανατρέπονται από τους ισχυρούς και τα συμφέροντά τους; Το ίδιο δεν συνέβη και στην μαρτυρική Κύπρο λίγες δεκαετίες πριν όπου όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ήταν εγγυητές της ακεραιότητάς της και ο Ετσεβίτ τα ανέτρεψε με την εφαρμογή του σχεδίου Αττίλας;

Έκτοτε δεν προέκυψε ένα μόρφωμα ψευδοκράτους το οποίο είναι αγκάθι στις διμερείς μας σχέσεις; Βγαίνουν τώρα προσωπικότητες διάφορες και κηρύττουν ψυχραιμία και να πρυτανεύσει η λογική, αντί να δώσουν όραμα στον λαό μας.

Που είναι οι μάρτυρες της πίστης και του έθνους μας; Τα λιοντάρια με τα πρόβατα είναι φίλοι μόνο στον παράδεισο και εφόσον ο άνθρωπος εξέπεσε του παραδείσου η θεία του φύση αλλοιώθηκε και κείται εν τω πονηρώ. Είναι δυνατόν να καθόμαστε κάθε μέρα απαθείς και να ακούμε τα μύρια όσα του κάθε σουλτάνου;

Δεν απαιτούνται και ιδιαίτερες γνώσεις για να κατανοεί κανείς τα γεωπολιτικά. Αρκούν τα εγχειρίδια της ιστορίας του σχολείου για να σχηματίσουμε εικόνα και μνήμη. Τώρα, αν εν ονόματι της αγάπης κάποιοι γίνονται επιλήσμονες ας σιωπούν καλύτερα γιατί οι δηλώσεις τους είναι κατώτερες του ρόλου τους.

Αρκετά κύψαμε τον αυχένα στους βαρβάρους και στις ορέξεις τους.

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here