Τους τελευταίους αιώνες με την αλματώδη πρόοδο της Ιατρικής ξεπεράστηκαν αρρώστιες που επέφεραν τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους άδικα. Ασθενείς με φυματίωση, χολέρα, ηπατίτιδα, λέπρα κ.α. ένιωσαν την λύτρωση στο άκουσμα της φράσης « ευρέθη το φάρμακο ».

Η επιστήμη της ιατρικής συνυφασμένη με την « αρετή » έκανε θαύματα.

Ο Πλάτων στο Μενέξενο συνέλαβε πρώτος την συνοδοιπορία αρετής και επιστήμης τονίζοντας : « Πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται ». Έτσι γενιές ανθρώπων έζησαν αβασάνιστα, απαλλαγμένοι από τον φόβο των ασθενειών, επειδή η Ιατρική εξυπηρετούσε την θεραπεία του ανθρωπίνου πόνου.

Ο κορονοϊός, όμως, πέραν των άλλων διασαλεύσεων που επέφερε, διέσεισε και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων προς την Ιατρική και ποιο συγκεκριμένα στα ερευνητικά κέντρα και τις φαρμακευτικές εταιρίες, που έχουν επιδοθεί σ΄ έναν αγώνα δρόμου να εφεύρουν το πολυπόθητο εμβόλιο.

Η στοχευμένη παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε. και προπαντός του διαδικτύου, έχουν επιφέρει τεράστια σύγχυση. Άλλοι μιλούν για εμβόλιο με microchip, άλλοι για εμβόλιο με θανατηφόρες παρενέργειες και άλλοι για το « Χριστιανικό » Ρωσικό εμβόλιο.

Οι προβεβλημένοι από την Ελληνική Κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. γιατροί, ερίζουν και διατυπώνουν σκέψεις και προβληματισμούς ετέρους, εκατέρους.

Οι Αρχιερείς μας, έκαναν αλλαγή πλεύσης 360ο μοιρών στα κηρύγματα τους μετά το φιάσκο του συλλείτουργου στην Θεσσαλονίκη. Και μέσα σε όλα αυτά, πάγωμα στην κοινωνία, εγκλεισμού και καθημερινή ενημέρωση από τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας.

Τα δε Σώματα ασφαλείας με γνώμονα « όποιον αρπάξει η φάκα » να ρίχνουν πρόστιμα βγάζοντας τα κόμπλεξ της εξουσίας τους.

Καμιά έγκριτή ενημέρωση, αφού τα νανοσωματίδια των ιών έχουν εισβάλει κυρίως στις συνειδήσεις τους, αφού το όχημα του κορονοϊού μοιράζει αργύρια στους ισχυρούς των ημερών.

Στον μικρόκοσμο μας όμως επικρατεί ανασφάλεια για το μέλλον, αφού μάλλον ετοιμάζεται ένα μεγάλο κοινωνικό πείραμα και μια κοινωνική μετεξέλιξη προς το χείρον.

Άνθρωποι νοικοκυραίοι αρκούνται τώρα να φυτοζωούν με τα επιδόματα του κράτους και οι ιερείς να θυμιάζουν τα άδεια στασίδια. Οι συζητήσεις στρέφονται πάντα γύρω από το εμβόλιο, για το αν το κάνουμε πρώτοι ή τελευταίοι ή και καθόλου.

Η συνωμοσιολογία πάντως καλά κρατεί, αφού ο γενικότερος αποπροσανατολισμός τρέφει τέτοια φαινόμενα.

Με αυτές τις ολίγες σκέψεις για προβληματισμό,

να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο Άγιο Τεσσαρακονθήμερον της Εκκλησίας μας.

Ενδυναμούσθε εν Κυρίω !

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ