Αρχιερατική Λειτουργία του Αγίου Τρύφωνος

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών χριστιανών τελέσθηκε η πανηγυρική, Αρχιερατική θεία Λειτουργία, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στον Ιδρυματικό Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων Ρόδου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ.κ. Σάββα.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η Εκκλησία μας πάντοτε προσηύχετο για όλους τους ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι εμείς οι χριστιανοί δεν πολεμούμε κανέναν, δεν παλεύουμε με ανθρώπους, αντιθέτως τους αγαπάμε. Παλεύουμε με τις ιδέες, αγωνιζόμαστε εναντίον των παθών και των αδυναμιών μας.

Εάν αυτό το κατανοήσουμε, τότε θα πορευόμαστε όμορφα μέσα σε αυτόν τον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο κι έτσι θα εκλείψουν τα πάθη, τα μίση και οι αντιδικίες που δυστυχώς κυριαρχούν στις ημέρες μας.

Ο Άγιος Τρύφων δοκίμασε πόνο, πού δεν περιγράφεται. Έτρεχαν τα αίματα στη Γη και κοκκίνιζε το χώμα. Η μεγάλη όμως αγάπη και ο πόθος του για τον Χριστό τον έκαμνε να μην υπολογίζει τα βασανιστήρια και τους σωματικούς πόνους. Τούς θεωρούσε σαν δροσιά και αναψυχή της ψυχής, ο ανίκητος αυτός αγωνιστής του Χριστού.

Παρέδωσε ο Άγιος Τρύφων το πνεύμα του προτού τον αποκεφαλίσει ο δήμιος. Και τούτο για να μη φανεί, ότι τον θανάτωσε ο τύραννος, αλλά ότι τελειωθεί με θείον θέλημα.

Τότε οι πιστοί που ήσαν εκεί στη Νίκαια τύλιξαν σε καθαρό σεντόνι και άλειψαν με αρώματα το τίμιο λείψανο του. Ήθελαν να το ενταφιάσουν εκεί, δια να το έχουν σαν θησαυρό πολύτιμο και άγιο φυλακτό. Δεν το ήθελε, όμως, ο Άγιος. Παρουσιάσθηκε σε όραμα και τους είπε να το πάνε στη Λάμψακο, την πατρίδα του.

Έκαμαν, λοιπόν, όπως τους πρόσταξε ο Άγιος. Το μετέφεραν και το ενταφίασαν εκεί στη Λάμψακο. Στον τόπο αυτόν έγιναν πολλά θαύματα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Νουβίας κ.κ. Σάββας, ευχαρίστησε τους εκατοντάδες πιστούς, τους Ιερείς π. Παντελεήμων Σπανό, π. Γεώργιο Τσουρδιού, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Αθανάσιο Μισσό και αμέσως μετά πορεύθηκε πλαισιούμενος από τους Ιερείς στο Κρατικό Ίδρυμα Ενηλίκων και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα τους, συνομίλησε με την Διοίκηση και με τους φιλοξενούμενους και έδωσε έμπρακτα μήνυμα αγάπης απύθμενης, συμπόνιας και κατανόησης.

                                                            

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here