Πρώτη Ιανουαρίου και η Αγία μας Εκκλησία τιμά την περιτομή του Χριστού και εορτάζει την μνήμη του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου. Ιστάμεθα προ της θύρας του νέου έτους και ο νους μας ανατρέχει σε όλα όσα μας σημάδεψαν το απελθόν έτος, είτε καλά είτε κακά, τα οποία ως Χριστιανοί εζήσαμεν με καρτερικότητα.

Βιώνουμε τον καινοφανή πειρασμό του κορονοϊού και πολλοί συνάνθρωποί μας επειράσθησαν και εδοκιμάσθησαν σφόδρα. Παντού ύφεση και απαισιοδοξία. Εθρηνήσαμεν ανθρώπους, φίλους και γνωστούς, εντός και εκτός. Μόνη μας παρηγοριά ο Ύψιστος και η ιατρική μας κοινότητα.

Ως εκ τούτου προσευχή μας είναι το νέο έτος να αναπτερώσει την ανθρωπότητα και να επικρατήσει επιτέλους η πολυπόθητη γαλήνη.

Αυτομάτως, ο νους μου περιδιαβαίνει τις κατά τόπους εκκλησίες με πρώτο το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας μας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ανατρέχω και στους Έλληνες ομογενείς που διαπρέπουν στις νέες των εστίες και δεν λησμονούν την αρχική τους κοιτίδα. Στα πνευματικά άξια τέκνα μου, που αυτοί είναι οι καρποί του πνευματικού ταπεινού μου έργου και η δύναμη μου.

Εκ της θέσεως μου διαπρυσίως ικετεύω τον Παντάνακτα Θεόν, ίνα πλούσια χαρίζη επί πάσιν τα ελέη Του.

Ο οκταήμερος τη Σαρκί επιστέφει τον Νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος Αυτού.

Με εγκάρδιες ευχές,
Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here